Menu Language

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Νιώθετε σύντομο, οξύ πόνο στα δόντια όταν καταναλώνετε συγκεκριμένες τροφές ή ποτά; Υποφέρετε από οδοντική ευαισθησία; Η ευαισθησία που νιώθετε είναι ένα καθημερινό πρόβλημα ή απλώς μια περιστασιακή ενόχληση; Υπάρχει πιθανότητα να έχετε "υπερευαισθησία  της οδοντίνης", ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται για τα ευαίσθητα δόντια.

Η ευαισθησία είναι ένα συχνό πρόβλημα των δοντιών. Δεν πρόκειται για ασθένεια, αλλά για μια κατάσταση που εξελίσσεται με τον καιρό εξαιτίας συνηθισμένων παραγόντων, όπως είναι η υποχώρηση των ούλων και το τρίξιμο των δοντιών. Εμφανίζεται συνήθως σε άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 50 ετών.

Συχνές Ερωτήσεις για την ευαισθησία των δοντιών

Τι είναι η ευαισθησία των δοντιών; [+]

Η ευαισθησία των δοντιών, που συχνά περιγράφεται από τους πάσχοντες ως "οξύς πόνος στα δόντια", "πονόδοντος" ή "δόντια που πονάνε", εμφανίζεται συνήθως όταν καταναλώνουμε ζεστές ή κρύες τροφές και ποτά. Μπορεί να αισθάνεστε επίσης ενόχληση όταν καταναλώνετε γλυκές ή ξινές τροφές και ποτά ή όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Πολλοί ενήλικες εμφανίζουν μόνο περιστασιακή ευαισθησία των δοντιών. Άλλοι βιώνουν χρόνιο πόνο. Η ευαισθησία των δοντιών είναι πιθανώς μια ένδειξη ενός υποκείμενου οδοντικού προβλήματος. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε τον οδοντοντίατρό σας.

Ανατρέξτε στην ενότητα "Τι είναι η ευαισθησία των δοντιών;."

 

Που οφείλεται η ευαισθησία των δοντιών; [+]

Κάτω από την προστατευτική στοιβάδα του σμάλτου του δοντιού, βρίσκεται ένα εξαιρετικά πορώδες στρώμα που ονομάζεται "οδοντίνη". Χιλιάδες μικροσκοπικά σωληνάρια (οδοντινικά σωληνάρια) διέρχονται από την οδοντίνη. Όταν η οδοντίνη εκτεθεί σε κρύες τροφές ή ποτά, τα νεύρα στα οποία καταλήγουν τα σωληνάρια της οδοντίνης ερεθίζονται, με αποτέλεσμα να νιώθετε ξαφνική δυσφορία ή έντονο πόνο. 

Ανατρέξτε στην ενότητα " Που οφείλεται η ευαισθησία των δοντιών;"

Με ποιό τρόπο προλαμβάνεται η ευαισθησία των δοντιών; [+]

Ένας τρόπος για να προστατευτείτε από την ευαισθησία είναι το βούρτσισμα με μια οδοντόκρεμα ειδική για ευαίσθητα δόντια, όπως αυτές της σειράς Sensodyne. Ένας άλλος τρόπος είναι να αποφεύγετε το νευρικό βούρτσισμα των δοντιών και να χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες, ειδικά σχεδιασμένη για ευαίσθητα δόντια. Η σωστή στοματική φροντίδα και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία από καταστάσεις που συντελούν στην ευαισθησία, όπως για παράδειγμα η ουλίτιδα, η τερηδόνα και η υποχώρηση των ούλων.

Ανατρέξτε στην ενότητα "Πρόληψη της ευαισθησίας των δοντιών."

Ποιοί είναι οι παράγοντες που προκαλούν την ευαισθησία των δοντιών; [+]

Η ευαισθησία των δοντιών μπορεί να προκληθεί από την υποχώρηση των ούλων, τη διάβρωση του σμάλτου ή τη φθορά των δοντιών και των ούλων. Παροδική ευαισθησία μπορεί να προκληθεί από επαγγελματική ή κατ'οίκον λεύκανση των δοντιών. Τα δόντια πονούν σαν αντίδραση σε:

 • Κρύες τροφές ή ποτά
 • Ζεστές τροφές ή ποτά
 • Γλυκές ή ξινές (όξινες) τροφές
 • Πλάκα και βακτήρια
 • Χημικά ερεθίσματα
 • Ξηροστομία

Ανατρέξτε στην ενότητα "Παράγοντες που προκαλούν την ευαισθησία των δοντιών."

Η ευαισθησία των δοντιών είναι ένα συχνό οδοντιατρικό πρόβλημα; [+]

Ναι. Πολλά άτομα υποφέρουν από ευαίσθητα δόντια και η ευαισθησία μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή. Σε νεαρά άτομα εμφανίζεται λόγω των αλλαγών στο σύγχρονο τρόπο ζωής και στις διατροφικές συνήθειες. Δεδομένου ότι καταναλώνουμε περισσότερες όξινες τροφές και ποτά, καθώς και πρόχειρο φαγητό με μεγαλύτερη συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάπτυξη ευαισθησίας στα δόντια.

 

Μπορεί η ευαισθησία των δοντιών να είναι ένδειξη ενός σοβαρότερου οδοντιατρικού προβλήματος; [+]

Πολλές φορές, η ευαισθησία των δοντιών δεν είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση. Ωστόσο, μπορεί να αποτελεί ένδειξη ενός υποκείμενου οδοντιατρικού προβλήματος, το οποίο χρειάζεται άμεση φροντίδα. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας το συντομότερο δυνατό για συμβουλή.

Ανατρέξτε στην ενότητα "Είναι η ευαισθησία των δοντιών ένδειξη ενός σοβαρότερου οδοντιατρικού προβλήματος;"

Μπορεί το υπερβολικά νευρικό βούρτσισμα να προκαλέσει ευαισθησία των δοντιών; [+]

Ναι. Το υπερβολικά νευρικό βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε υποχώρηση των ούλων. Με τον καιρό, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φθορά των δοντιών και στη συνέχεια σε έκθεση της οδοντίνης προκαλώντας την ευαισθησία.

Ανατρέξτε στην ενότητα "Οδοντόβουρτσα Sensodyne"

Μπορεί η λεύκανση των δοντιών να προκαλέσει ευαισθησία; [+]

Οι επεμβάσεις λεύκανσης των δοντιών γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Κατά κανόνα, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για λεύκανση περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Αυτά τα προϊόντα συνήθως εφαρμόζονται με τη χρήση ειδικής συσκευής (που μοιάζει με στοματικό νάρθηκα). Καθώς διασπάται ο λευκαντικός παράγοντας, το οξυγόνο εισέρχεται στο σμάλτο και το χρώμα του δοντιού γίνεται φωτεινότερο. Είναι γνωστό ότι η ευαισθησία συνδέεται με τις διαδικασίες λεύκανσης των δοντιών. Δεν υπάρχει τρόπος για να προβλέψει κανείς εάν θα εμφανίσετε ευαισθησία, αλλά, σύμφωνα με αναφορές, το 80% των ατόμων που κάνουν λεύκανση παρουσιάζουν σε κάποιο βαθμό ευαισθησία στα δόντια τους. Φροντίστε να συζητήσετε με τον οδοντίατρό σας πριν από οποιαδήποτε θεραπεία λεύκανσης.

Ανατρέξτε στην ενότητα "Θεραπείες Λεύκανσης και Ευαισθησία."

Επιστροφή στην αρχή

Συχνές Ερωτήσεις για τη διάβρωση του σμάλτου

Τι είναι η διάβρωση του σμάλτου; [+]

Η διάβρωση του σμάλτου είναι η σταδιακή απώλεια της επιφάνειας του σμάλτου του δοντιού που προκαλείται από τα οξέα των τροφών και των ποτών. Μερικές φορές αναφέρεται και ως "φθορά των δοντιών από οξέα" ή "φθορά του σμάλτου".

Ανατρέξτε στην ενότητα "Τι είναι η διάβρωση του σμάλτου;"

Τι προκαλεί τη διάβρωση του σμάλτου; [+]

Πολλές από τις τροφές και τα ποτά που περιλαμβάνονται στο σύγχρονο διαιτολόγιο, όπως το κρασί, τα αναψυκτικά, πολλά φρούτα, το τσάι με γεύση φρούτων και το βαλσάμικο ξύδι, περιέχουν οξέα. Τα οξέα έρχονται σε επαφή με τα δόντια και η σκληρή επιφάνεια του σμάλτου του δοντιού μαλακώνει. Όταν στη συνέχεια βουρτσίζουμε τα δόντια μας, το σμάλτο μπορεί να φθαρεί ευκολότερα και να λεπτύνει με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η φθορά του σμάλτου που προκαλείται από τα οξέα τροφών και ποτών αποκαλείται "διάβρωση του σμάλτου" ή "φθορά των δοντιών από οξέα".

Ανατρέξτε στην ενότητα "Τι προκαλεί τη διάβρωση του σμάλτου;"

Μπορεί το υπερβολικά νευρικό βούρτσισμα να προκαλέσει διάβρωση του σμάλτου; [+]

Το υπερβολικά νευρικό βούρτσισμα μπορεί να επιταχύνει τη διάβρωση του σμάλτου που προκαλείται από τις όξινες τροφές και τα ποτά του καθημερινού σας διαιτολογίου. Το σμάλτο του δοντιού είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στο βούρτσισμα λίγα λεπτά μετά την κατανάλωση αυτών των τροφών και ποτών. Μετά την κατανάλωση όξινων τροφών ή ποτών, μερικοί οδοντίατροι συνιστούν να πίνουμε νερό και να περιμένουμε τουλάχιστον μία ώρα πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας.

Η διάβρωση του σμάλτου είναι μόνιμη; [+]

Η διάβρωση του σμάλτου από τα οξέα μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες και παρόλο που η αρχική φθορά είναι αναστρέψιμη, όταν το σμάλτο χαθεί δεν επανακτάται.  Για το λόγο αυτό, η πρόληψη είναι η καλύτερη τακτική.

Πρέπει να σταματήσω την κατανάλωση τροφών και ποτών που προκαλούν διάβρωση του σμάλτου; [+]

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε εντελώς τη διατροφή ή τον τρόπο ζωής σας, απλά μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές για να ελαχιστοποιηθεί η διάβρωση του σμάλτου. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε καλαμάκι όταν πίνετε αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων. Επίσης, βουρτσίζετε τα δόντια με μια οδοντόκρεμα ειδική για την προστασία του σμάλτου, όπως είναι η Sensodyne Prosmalto, η οποία συνιστάται από οδοντιάτρους και βοηθά στην ενδυνάμωση του σμάλτου του δοντιού και στην προστασία από τη διάβρωση. Έτσι, μπορείτε να συνεχίσετε να καταναλώνετε τις τροφές και τα ποτά που σας αρέσουν.

Μπορεί η διάβρωση του σμάλτου να προκαλέσει ευαισθησία των δοντιών; [+]

Ναι. Καθώς τα οξέα που περιέχει το διαιτολόγιό μας φθείρουν το σμάλτο του δοντιού, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκαλυφθεί το υποκείμενο στρώμα οδοντίνης. Όταν η οδοντίνη εκτεθεί, το νεύρο στο κέντρο του δοντιού γίνεται ευαίσθητο σε ερεθίσματα, όπως π.χ. στο ζεστό ή στο κρύο, οδηγώντας σε σύντομο, οξύ πόνο.

Ποιες είναι οι ενδείξεις/τα συμπτώματα διάβρωσης του σμάλτου; [+]

Επειδή ίσως δεν μπορείτε να τις παρατηρήσετε ή να τις νιώσετε από την αρχή, οι πρώιμες ενδείξεις διάβρωσης του σμάλτου εντοπίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια από έναν οδοντίατρο.

Ανατρέξτε στην ενότητα " Πώς γίνεται αντιληπτή η διάβρωση του σμάλτου;"

Πώς μπορώ να προστατέψω τα δόντια μου από τη διάβρωση του σμάλτου; [+]

Για να προστατεύσετε τα δόντια σας από τις επιδράσεις των οξέων των τροφών, μπορείτε να πάρετε μερικά μέτρα:

 • Να αποφεύγετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφών ή ποτών, καθώς τότε το σμάλτο είναι πολύ μαλακότερο. Είναι καλύτερο να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν από τα γεύματα ή μία τουλάχιστον ώρα μετά το γεύμα.
 • Να πίνετε τα ποτά που περιέχουν οξέα χωρίς να τα κρατάτε πολύ ώρα στο στόμα σας ή να χρησιμοποιείτε καλαμάκι τοποθετημένο στο πίσω μέρος του στόματός σας.
 • Να βουρτσίζετε τα δόντια σας απαλά και σχολαστικά με μια οδοντόβουρτσα με μέτριες προς μαλακές τρίχες.
 • Να κάνετε τακτικά οδοντιατρικό έλεγχο και να μιλάτε στον οδοντίατρό σας για τις όποιες ανησυχίες σας.
 • Να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα, με μια οδοντόκρεμα ειδική για τη φροντίδα του σμάλτου, όπως είναι η Prosmalto, που βοηθά στην ενδυνάμωση του σμάλτου και προστατεύει από τις μελλοντικές επιθέσεις των οξέων των τροφών.
Μπορούν τα παιδιά να εμφανίσουν διάβρωση του σμάλτου; [+]

Ναι. Η κατάσταση προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία στους περισσότερους οδοντίατρους, που αναφέρουν ότι βλέπουν κάθε εβδομάδα παιδιά με σημάδια διάβρωσης του σμάλτου. Η βασική αιτία διάβρωσης του σμάλτου στα παιδιά σήμερα είναι η σύγχρονη διατροφή, όπως η κατανάλωση χυμών, αναψυκτικών, φρούτων και λαχανικών. Η οδοντόκρεμα Sensodyne Prosmalto για παιδιά έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην προστασία των δοντιών των παιδιών από τη διάβρωση που προκαλούν τα οξέα των τροφών και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Ανατρέξτε στην ενότητα "Πόσο κοινή είναι η διάβρωση του σμάλτου;"

Επιστροφή στην αρχή

Συχνές Ερωτήσεις για τα προϊόντα Sensodyne

Τι συνιστούν οι οδοντίατροι για τα ευαίσθητα δόντια; [+]

9 στους 10 οδοντίατρους συνιστούν Sensodyne για τα ευαίσθητα δόντια (Έρευνα Οδοντιάτρων, Millward Brown RI, Δεκέμβριος 2011) 

Πώς δρα η Sensodyne; [+]

Το κάλιο που περιέχεται στη σύνθεση ορισμένων από τις οδοντόκρεμες  Sensodyne δρα αναστέλλοντας τα σήματα πόνου από το νεύρο. Με άλλα λόγια, η Sensodyne απευαισθητοποιεί το νεύρο. Οι οδοντίατροι συνιστούν τη χρήση της Sensodyne δύο φορές την ημέρα, όπως θα χρησιμοποιούσατε και μια κοινή οδοντόκρεμα.

Οι οδοντόκρεμες Sensodyne περιέχουν συστατικά, όπως το NovaMin® ή το οξικό στρόντιο, για την ανακούφιση από τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών.  Η Sensodyne Repair & Protect και η Repair & Protect Whitening περιέχουν την προηγμένη, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία NovaMin®, η οποία έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθά στην αναδόμηση των ευαίσθητων σημείων των δοντιών, δημιουργώντας ένα προστατευτικό κάλυμμα από μέταλλα πάνω από την εκτεθειμένη οδοντίνη. Ουσιαστικά, η τεχνολογία αυτή αναζητά και επιδιορθώνει τα ευάλωτα σημεία που προκαλούν τον πόνο της ευαισθησίας.  Η Sensodyne Rapid Relief περιέχει οξικό στρόντιο, το οποίο αντικαθιστά κάποια από την ποσότητα ασβεστίου που έχει χαθεί από την οδοντίνη και φράσσει τα εκτεθειμένα οδοντινικά σωληνάρια εντός του ιστού της οδοντίνης. Αυτό αποτρέπει τη ροή υγρού στο εσωτερικό των σωληναρίων που, υπό άλλες συνθήκες, θα προκαλούσε πονόδοντο.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι οδοντοκρεμών Sensodyne; [+]

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι οδοντοκρεμών Sensodyne για τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ατόμου:

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ Sensodyne; [+]

Χρησιμοποιείτε Sensodyne δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα, όπως μια κοινή οδοντόκρεμα για διαρκή προστασία από την ευαισθησία των δοντιών.

Για πόσο καιρό χρειάζεται να χρησιμοποιώ Sensodyne πριν παρατηρήσω μείωση της ευαισθησίας; [+]

H Sensodyne πρέπει να χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα, για να εξασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα. Θα αρχίσετε να παρατηρείτε διαφορά μόλις σε δύο εβδομάδες. Ο οδοντίατρός σας θα σας υποδείξει πιθανώς να χρησιμοποιείτε τη Sensodyne αντί για τη συνηθισμένη σας οδοντόκρεμα, επειδή σε πολλές περιπώσεις, η ευαισθησία των δοντιών επανεμφανίζεται.

Εάν σταματήσω να χρησιμοποιώ Sensodyne, θα επανεμφανιστεί η ευαισθησία των δοντιών; [+]

Το κατά πόσο θα εμφανιστεί ξανά ο πόνος ή όχι εξαρτάται από το άτομο. Για να μην επανεμφανιστεί, ο οδοντοντίατρός σας μπορεί να σας υποδείξει να αντικαταστήσετε τη συνηθισμένη σας οδοντόκρεμα με Sensodyne και να τη χρησιμοποιείτε δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα.

Γιατί τα παιδιά κάτω των 12 ετών πρέπει να συμβουλευτούν πρώτα τον οδοντίατρο πριν χρησιμοποιήσουν Sensodyne; [+]

Οι οδοντόκρεμες Sensodyne για ευαίσθητα δόντια δεν έχουν σχεδιαστεί, ούτε συνιστώνται για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Σπανίως τόσο μικρά παιδιά έχουν πρόβλημα ευαισθησίας. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο του παιδιού σας για να λάβετε τις κατάλληλες υποδείξεις.

Οι οδοντόκρεμες Sensodyne περιέχουν φθόριο; [+]

Όλες οι οδοντόκρεμες Sendodyne περιέχουν φθόριο, όπως η Repair & Protect, Rapid Relief, Extra Fresh, Fresh Gel και Vital.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ οδοντόβουρτσα Sensodyne; [+]

Οι οδοντόβουρτσες Sensodyne είναι κατάλληλες για άτομα με ευαίσθητα δόντια και διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως μαλακές τρίχες για απαλό καθαρισμό, τρίχες με στρογγυλεμένες άκρες για την αποφυγή ερεθισμού των ούλων και ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή για να φτάνει καλύτερα στα πιο δύσκολα σημεία του στόματος. Χρησιμοποιείτε Sensodyne οδοντόβουρτσα μαζί με Sensodyne οδοντόκρεμες για τον καθαρισμό και τη φροντίδα των ευαίσθητων δοντιών.

Γιατί να χρησιμοποιώ οδοντικό νήμα Sensodyne; [+]

Το οδοντικό νήμα Sensodyne είναι ένα απαλό, μονόινο νήμα με επικάλυψη που διαλύεται για να απελευθερώσει φθόριο. Είναι σχεδιασμένο για να εισχωρεί εύκολα ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία ανάμεσα στα δόντια. Είναι κατάλληλο για άτομα με ευαίσθητα δόντια και αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής στοματικής υγιεινής που βοηθά στην προστασία από την ευαισθησία.

Μπορώ να επαλείψω ένα ευαίσθητο δόντι με Sensodyne για άμεση ανακούφιση; [+]

Μπορείτε να επαλείψετε με Sensodyne Rapid Relief για ανακούφιση μέσα σε 60 δευτερόλεπτα (όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες). Για τις άλλες οδοντόκρεμες Sensodyne, δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι αυτή η επάλειψη είναι αποτελεσματική.

Ποιός είναι ο Δείκτης Αποτριβής Οδοντίνης (RDA) για τις οδοντόκρεμες Sensodyne; [+]

Συνήθως, οι οδοντόκρεμες Sensodyne έχουν τιμή RDA 60-120, ανάλογα με τον τύπο (και τη χώρα). Η Sensodyne Prosmalto, και η Prosmalto για παιδιά έχουν τιμή RDA 35 περίπου.

Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες Sensodyne λευκαίνουν τα δόντια και ανακουφίζουν από την ευαισθησία; [+]

Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες Sensodyne δεν αποχρωματίζουν τα δόντια. Περιέχουν ένα συνδυασμό συστατικών λείανσης και καθαρισμού, τα οποία όλα μαζί συμβάλλουν στον καθαρισμό και στη λευκότερη εμφάνιση των δοντιών. Οι οδοντόκρεμες Sensodyne περιέχουν κλινικά δοκιμασμένα συστατικά που βοηθούν στην απευαισθητοποίηση των δοντιών.

Είναι ασφαλής η χρήση Sensodyne κατά τη διάρκεια λεύκανσης των δοντιών; [+]

Ναι. Έρευνες δείχνουν ότι η χρήση Sensodyne δύο εβδομάδες πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λεύκανσης:

 • Μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης οδοντικής ευαισθησίας
 • Αυξάνει σημαντικά τις ημέρες "χωρίς ευαισθησία"
 • Βελτιώνει σημαντικά τη συνολική ικανοποίηση με τα αποτελέσματα της διαδικασίας λεύκανσης

Επιστροφή στην αρχή

Συχνές Ερωτήσεις για τα προϊόντα Sensodyne ProSmalto

Πώς προστατεύει η Prosmalto από τη διάβρωση του σμάλτου; [+]

Η Prosmalto είναι μία από τις οδοντόκρεμες της σειράς Sensodyne για την προστασία του σμάλτου. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά στην προστασία των δοντιών από τη διάβρωση που προκαλούν τα οξέα των τροφών. Δρα με πολλούς τρόπους:

 • Περιέχει φθόριο που βοηθά στην ενδυνάμωση του σμάλτου και στην προστασία από μελλοντικές επιδράσεις των οξέων.
 • Έχει χαμηλό δείκτη αποτριβής για να βοηθά στον περιορισμό της φθοράς του μαλακού, λόγω της επίδρασης των οξέων, σμάλτου.
 • Δεν περιέχει SLS και έχει ουδέτερο pH
 • Περιέχει νιτρικό κάλιο που βοηθά στην πρόληψη της υπερευαισθησίας της οδοντίνης
Μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν την Prosmalto; [+]

Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν την Prosmalto για παιδιά, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση από παιδιά κάτω των 12 ετών.

Η Prosmalto κυκλοφορεί και με λευκαντική σύνθεση; [+]

Ναι. Η Prosmalto Gentle Whitening έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά στην προστασία των δοντιών από τη διάβρωση που προκαλούν τα οξέα των τροφών ενδυναμώνοντας το σμάλτο. Επιπρόσθετα, διαθέτει ειδική σύνθεση για να απομακρύνει απαλά και αποτελεσματικά τους λεκέδες από τα δόντια και να αποκαθιστά τη φυσική λευκότητα των δοντιών.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ Prosmalto; [+]

Η Prosmalto πρέπει να χρησιμοποιείται 2 φορές την ημέρα, κάθε μέρα, αντί της συνιθισμένης σας οδοντόκρεμας.

Αν σταματήσω να χρησιμοποιώ Prosmalto, θα επανεμφανιστεί η φθορά; [+]

Όταν το σμάλτο των δοντιών χαθεί, δεν επανακτάται. Ωστόσο, η Prosmalto μπορεί να βοηθήσει στη σκλήρυνση του σμάλτου των δοντιών που έχει μαλακώσει και στην προστασία των δοντιών σας από τις διαβρωτικές επιδράσεις των οξέων στο μέλλον.

Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να χρησιμοποιείται η Prosmalto; [+]

Η Prosmalto πρέπει να χρησιμοποιείται 2 φορές την ημέρα, κάθε μέρα. Για τη διάβρωση του σμάλτου, ο οδοντίατρος μπορεί να συστήσει την καθημερινή χρήση της Prosmalto που βοηθά στη σκλήρυνση του μαλακού λόγω της επίδρασης των οξέων σμάλτου.

Γιατί να χρησιμοποιώ οδοντόβουρτσα Prosmalto; [+]

Η οδοντόβουρτσα Prosmalto έχει σχεδιαστεί να βοηθά στην προστασία των δοντιών από τις διαβρωτικές επιδράσεις των οξέων των τροφών. Διαθέτει πατενταρισμένη εύκαμπτη βάση από τζελ μέσα στην οποία είναι εμφυτευμένες οι τρίχες για αποτελεσματικότερο καθαρισμό. Επίσης, διαθέτει τρίχες με πολύ λεπτές άκρες οι οποίες είναι απαλές με το σμάλτο των δοντιών. Χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσα Prosmalto με την καθημερινή οδοντόκρεμα Prosmalto για μια ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή για την ελαχιστοποίηση της διάβρωσης του σμάλτου.

Χρειάζεται να χρησιμοποιώ και μια συνηθισμένη οδοντόκρεμα παράλληλα με την Prosmalto; [+]

Όχι, η Prosmaltoπαρέχει όλα τα οφέλη μιας συνηθισμένης οδοντόκρεμας: περιέχει φθόριο για την καταπολέμηση της τερηδόνας, φρεσκάρει την αναπνοή και καθαρίζει τα δόντια. Η Prosmalto θα πρέπει να χρησιμοποιείται 2 φορές την ημέρα, κάθε μέρα, αντί για την συνηθισμένη σας οδοντόκρεμα.

Ισχύει ότι η Prosmalto κάνει ό,τι και μια συνηθισμένη οδοντόκρεμα; [+]

Ναι, η Prosmalto παρέχει όλα τα οφέλη μιας συνηθισμένης οδοντόκρεμας. Όχι μόνο βοηθά στην προστασία των δοντιών σας από τη διάβρωση του σμάλτου, αλλά περιέχει και φθόριο για την καταπολέμηση της τερηδόνας, φρεσκάρει την αναπνοή και καθαρίζει τα δόντια.

Επιστροφή στην αρχή