Τα Συμπτώματα της Ευαισθησίας

Τα Συμπτώματα της Ευαισθησίας

Τα Συμπτώματα της Ευαισθησίας

Κοινά Ερεθίσματα για Ευαίσθητα Δόντια

Πολλά ερεθίσματα μπορούν να προκαλέσουν τον πόνο σε ανθρώπους με ευαίσθητα δόντια. Αυτά είναι μερικά από τα κοινά ερεθίσματα για την οδοντική ευαισθησία:

  • Κατανάλωση παγωμένων τροφών ή κρύων ποτών
  • Κατανάλωση ζεστών τροφών ή ζεστών ποτών
  • Κατανάλωση γλυκών ή ξινών τροφών
  • Εισπνοή κρύου αέρα
  • Νευρικό/έντονο βούρτσισμα δοντιών
Κοινά Ερεθίσματα για Ευαίσθητα Δόντια

Άλλες αιτίες οδοντικού πόνου συμπεριλαμβανομένης της Τερηδόνας

Αυτά είναι μερικά από τα κοινά προβλήματα που προκαλούν οδοντικό πόνο:

Τερηδόνα

Ο πόνος που προκαλείται από την τερηδόνα μοιάζει με την οδοντική ευαισθησία. Η τερηδόνα εμφανίζεται όταν η ζάχαρη των τροφών και των ποτών αντιδρά με τα βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα, σχηματίζοντας οξέα. Τα οξέα αυτά μπορεί να μαλακώσουν και να διαλύσουν σταδιακά το σμάλτο και την οδοντίνη. Το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα με οδοντόκρεμα φθορίου βοηθάει στην ενδυνάμωση των δοντιών.

Το πρόβλημα με την τερηδόνα είναι ότι μπορεί να μην αισθανθείτε πόνο στα πρώιμα στάδια, ενώ αν διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Επομένως, ακόμη και αν δεν αισθάνεστε πόνο, είναι σημαντικό να πηγαίνετε τακτικά για έλεγχο, έτσι ώστε ο οδοντίατρός σας να εντοπίσει εγκαίρως τις ενδείξεις της τερηδόνας και να ακολουθήσετε κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπισή της.

Λεύκανση των Δοντιών 

Σε πολλά άτομα εμφανίζεται οδοντική ευαισθησία κατά τη διάρκεια, αλλά και κατά την αποθεραπεία επαγγελματικών θεραπειών λεύκανσης των δοντιών. Με τον όρο λεύκανση εννοούμε τις επαγγελματικές θεραπείες που εφαρμόζονται υπό την εποπτεία του οδοντιάτρου που χρησιμοποιεί εξειδικευμένα συστατικά λεύκανσης.

Η ευαισθησία που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια ή και μετά τη θεραπεία λεύκανσης διαφέρει από την οδοντική ευαισθησία. Τα συστατικά λεύκανσης που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες αυτές, θεωρείται ότι διαπερνούν το σμάλτο και την οδοντίνη και εισέρχονται στον οδοντικό πολφό, όπου μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και προσωρινή ευαισθησία. 

Μετά τη Θεραπεία

Είναι αρκετά συνηθισμένο να αισθάνεστε τα δόντια σας ευαίσθητα μετά από θεραπεία στον οδοντίατρο. Ωστόσο, αν η ενόχληση επιμείνει, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.

Άλλες συχνές αιτίες οδοντικού πόνου σχετίζονται με οδοντικά αποστήματα και ρωγμές στα δόντια. Είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τακτικά για να ελέγχετε την υγεία των δοντιών και των ούλων. Αν αισθάνεστε πόνο ή ενόχληση και κυρίως αν επιμένει, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.

Το Online Check Up της Sensodyne

Το Online Check Up της Sensodyne

Νομίζετε ότι μπορεί να έχετε κάποια από τα συμπτώματα των ευαίσθητων δοντιών; Το Online Check Up είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε μερικά από τα τυπικά συμπτώματα. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά και μπορείτε να το ξεκινήσετε αμέσως.

Κάντε το Online Check Up

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ