Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με την Οδοντική ευαισθησία

 • Τι είναι η οδοντική ευαισθησία;

  Η οδοντινική υπερευαισθησία, ή η ευαισθησία των δοντιών, είναι ένα κοινό οδοντιατρικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει όταν εκτίθεται η οδοντίνη, το εσωτερικό μέρος του δοντιού. Είναι μια κατάσταση που μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου, ως αποτέλεσμα κοινών προβλημάτων, όπως η υποχώρηση των ούλων και η φθορά του σμάλτου. 

  Μάθετε ποια είναι τα αίτια της ευαισθησίας των δοντιών

 • Τι προκαλεί την οδοντική ευαισθησία;

  Η ευαισθησία των δοντιών μπορεί να εμφανιστεί όταν εκτίθεται η μαλακότερη, εσωτερική στρώση του δοντιού, που ονομάζεται οδοντίνη. Η οδοντίνη βρίσκεται κάτω από το σμάλτο και τα ούλα. Χιλιάδες μικροσκοπικά κανάλια οδηγούν από την εκτεθειμένη οδοντίνη προς το κέντρο του δοντιού. Όταν η οδοντίνη εκτίθεται, εξωτερικά ερεθίσματα (όπως ένα κρύο ποτό) μπορεί να διεγείρουν τα νεύρα στο εσωτερικό του δοντιού, με αποτέλεσμα τον χαρακτηριστικό σύντομο, οξύ πόνο της ευαισθησίας των δοντιών. 

  Μάθετε ποιά είναι τα Αίτια της Ευαισθησίας των Δοντιών

 • Πώς μπορώ να προστατεύσω τα δόντια μου από την ευαισθησία;

  Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε. Εκείνος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η ευαισθησία των δοντιών είναι η αιτία του προβλήματός σας και στη συνέχεια να σας συμβουλέψει για το πώς να φροντίσετε τα ευαίσθητα δόντια σας, για παράδειγμα, ποια είναι η καλύτερη τεχνική βουρτσίσματος των δοντιών σας, πόσο συχνά και πότε πρέπει να τα βουρτσίζετε. Επιπλέον, μπορεί να ανακουφίσει τα επώδυνα συμπτώματα της ευαισθησίας των δοντιών αλλάζοντας την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε με κάποια οδοντόκρεμα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη θεραπεία των ευαίσθητων δοντιών, όπως είναι η Sensodyne®

  Δείτε την Καθημερινή Φροντίδα για τα Ευαίσθητα δόντια για περαιτέρω πληροφορίες

 • Τι προκαλεί ερεθισμό στα ευαίσθητα δόντια;

  Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που μπορεί να προκαλέσει έντονο και οξύ πόνο στα άτομα με ευαίσθητα δόντια. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα πιο κοινά ερεθίσματα που προκαλούν ευαισθησία των δοντιών:

  • Κρύες τροφές ή ποτά
  • Ζεστές τροφές ή ποτά
  • Γλυκές τροφές
  • Ξινές τροφές
  • Εισπνοή κρύου αέρα
  • Ὲντονο ή πολύ συχνό βούρτσισμα των δοντιών 

  Δείτε τα Κοινά Ερεθίσματα που Προκαλούν Ευαισθησία στα δόντια για περαιτέρω πληροφορίες.

 • Η οδοντική ευαισθησία αποτελεί ένα κοινό οδοντικό πρόβλημα;

  Ναι. Τα ευαίσθητα δόντια μπορούν να επηρεάσουν 1 στα 3 άτομα, ακόμα και νεαρούς ενήλικες.

 • Είναι η οδοντική ευαισθησία σημάδι ενός μεγαλύτερου οδοντικού προβλήματος;

  Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες που προκαλούν οδοντικό πόνο εκτός από την ευαισθησία των δοντιών. Έτσι, εάν αισθάνεστε οποιονδήποτε πόνο στα δόντια, ειδικά αν ο πόνος επιμένει, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας και να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή. 

  Δείτε Άλλες Αιτίες Ευαισθησίας για περαιτέρω πληροφορίες.

 • Μπορεί το έντονο βούρτσισμα να προκαλέσει ευαισθησία στα δόντια;

  Το υπερβολικά νευρικό ή συχνό βούρτσισμα, σε σχέση με αυτό που προτείνει ο οδοντίατρός σας, μπορεί να συμβάλλει στην υποχώρηση των ούλων και τη φθορά του σμάλτου. Με την πάροδο του χρόνου, η υποχώρηση των ούλων και η απώλεια του σμάλτου μπορεί να οδηγήσουν στην έκθεση της οδοντίνης και την ευαισθησία των δοντιών.

  Δείτε Άλλες Αιτίες Ευαισθησίας για να μάθετε περισσότερα

 • Μπορεί η λεύκανση των δοντιών να προκαλέσει ευαισθησία;

  Στην ενότητα αυτή, η λεύκανση των δοντιών αναφέρεται σε θεραπείες λεύκανσης που πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη ενός εξειδικευμένου οδοντιάτρου. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν λευκαντικούς παράγοντες (υπεροξείδιο), που είναι γνωστό ότι προκαλούν ευαισθησία σε ορισμένους ασθενείς. Δεν είναι το ίδιο με την οδοντινική υπερευαισθησία, η οποία συμβαίνει ως αποτέλεσμα της έκθεσης της οδοντίνης (το πιο μαλακό, εσωτερικό μέρος του δοντιού).
  Αν σκέφτεστε να κάνετε θεραπεία λεύκανσης των δοντιών, μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για την ευαισθησία που σχετίζεται με την λεύκανση.

  Για περισσότερες πληροφορίες πηγαίνετε εδω: Μπορεί η λεύκανση των δοντιών να προκαλέσει ευαισθησία;

Συχνές Ερωτήσεις για την διάβρωση από τα οξέα

 • Τι είναι η διάβρωση από τα οξέα;

  Η φθορά του σμάλτου, που προκαλείται από τα οξέα που περιέχονται στην καθημερινή μας διατροφή, ονομάζεται "διάβρωση του σμάλτου". Η συχνή κατανάλωση όξινων τροφών ημερισίως, μπορεί να θέσει το σμάλτο των δοντιών μας σε κίνδυνο από τη φθορά που προκαλούν τα οξέα. Αν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της διάβρωσης του σμάλτου, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας, ώστε να σας δώσει διατροφικές συμβουλές, να σας υποδείξει τον καλύτερο τρόπο για να καταναλώνετε τις όξινες τροφές και τα ποτά που περιλαμβάνει η σύγχρονη διατροφή και την καλύτερη καθημερινή στοματική υγιεινή για εσάς.

  Για να μάθετε περισσότερα, πηγαίνετε στις Πληροφορίες Προϊόντος ProSmalto

 • Τι προκαλεί τη διάβρωση από τα οξέα;

  Με την πάροδο του χρόνου και την κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών μπορεί να προκληθεί φθορά στο σμάλτο των δοντιών σας. Τέτοιες τροφές είναι οι χυμοί των φρούτων, τα λαχανικά, τα ανθρακούχα ποτά, ο καφές ή το τσάι, το κρασί, οτιδήποτε έχει καυτερή γεύση, η κέτσαπ ή το ντρέσινγκ της σαλάτας κ.α.. Για να προστατέψετε τα δόντια σας από τη διάβρωση του σμάλτου, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας και χρησιμοποιήστε μία οδοντόκρεμα με φθόριο, ειδικά σχεδιασμένη για άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φθοράς από τα οξέα, όπως είναι η οδοντόκρεμα ProSmalto. Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να σας δώσει διατροφικές συμβουλές που συμβάλλουν στην καλύτερη στοματική υγεία και να σας υποδείξει τον καλύτερο τρόπο για να καταναλώνετε τις όξινες τροφές και τα ποτά που περιλαμβάνει η σύγχρονη διατροφή .

  Για να μάθετε περισσότερα, πηγαίνετε στις Πληροφορίες Προϊόντα ProSmalto .

 • Μπορεί η διάβρωση από τα οξέα να προκαλέσει οδοντική ευαισθησία;

  Ναι, η διάβρωση απο τα οξέα μπορεί να συμβάλει στη φθορά του σμάλτου. Το σμάλτο είναι η σκληρή εξωτερική στρώση του δοντιού. Παρά το γεγονός ότι είναι σκληρότερο από οποιαδήποτε άλλη ουσία στον οργανισμό, με την πάροδο του χρόνου μπορεί σταδιακά να φθαρεί και να εκθέσει το στρώμα της οδοντίνης που βρίσκεται από κάτω, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία των δοντιών.

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τις οδοντόκρεμες για την ευαισθησία

 • Ποια είναι η #1 οδοντόκρεμα που συνιστούν οι οδοντίατροι για ευαίσθητα δόντια;

  Η Sensodyne είναι η #1 οδοντόκρεμα που συνιστούν οι οδοντίατροι για ευαίσθητα δόντια. 9 στους 10 οδοντιάτρους συνιστούν Sensodyne σε ασθενείς με ευαίσθητα δόντια.

 • Πώς λειτουργούν οι οδοντόκρεμες απευαισθητοποίησης;

  Οι άνθρωποι με εκτεθειμένη οδοντίνη είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ευαισθησίας των δοντιών, η οποία μπορεί να προκληθεί από κρύα ή ζεστά ποτά και τροφές. Τα προϊόντα της Sensodyne λειτουργούν με δύο διαφορετικούς τρόπους: Οι οδοντόκρεμες της Sensodyne με νιτρικό κάλιο έχουν στόχο να καταπραῢνουν τα νεύρα στο εσωτερικό του δοντιού. Η οδοντόκρεμα Repair & Protect της Sensodyne με την προηγμένη τεχνολογία Novamin χτίζει ένα ισχυρό επανορθωτικό κάλυμμα πάνω από την εκτεθειμένη οδοντίνη εμποδίζοντας τα ερεθίσματα που προκαλούν πόνο στα δόντια. Κάθε οδοντόκρεμα Sensodyne έχει αποδειχθεί οτι ανακουφίζει από τον πόνο της ευαισθησίας των δοντιών με βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα.

 • Οι οδοντόκρεμες της Sensodyne κυκλοφορούν σε διάφορες παραλλαγές;

  Οι οδοντόκρεμες της Sensodyne κυκλοφορούν σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές για να ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις:

 • Έχει η οδοντόκρεμα της Sensodyne σκεύασμα για λεύκανση των δοντιών;

  Ναι. Η Sensodyne διαθέτει σύνθεση που βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής λευκότητας των δοντιών στις οδοντόκρεμες Sensodyne True White, Sensodyne Repair & Protect Whitening,  Sensodyne Rapid Action WhiteningSensodyne Gentle Whitening, και Sensodyne Complete Protection

 • Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ την οδοντόκρεμα Sensodyne;

  Μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντόκρεμα Sensodyne αντί της συνηθισμένης σας οδοντόκρεμας δύο φορές την ημέρα, για συνεχή προστασία από την ευαισθησία των δοντιών. Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να σας συμβουλέψει σχετικά με την καλύτερη καθημερινή στοματική υγιεινή. 

 • Πόσο καιρό πρέπει να χρησιμοποιήσω τη Sensodyne για να ανακουφιστώ από τα συμπτώματα της ευαισθησίας;

  Οι οδοντόκρεμες για την ευαισθησία των δοντιών απαιτούν μια περίοδο καθημερινής χρήσης δύο φορές την ημέρα, ώστε να σας προσφέρουν διαρκή προστασία και ανακούφιση από τον πόνο της οδοντικής ευαισθησίας.

  Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι οδοντόκρεμες για την ευαισθησία που περιέχουν νιτρικό κάλιο, όπως συγκεκριμένες οδοντόκρεμες Sensodyne, ανακουφίζουν από την ευαισθησία των δοντιών σε μόλις 2 εβδομάδες με καθημερινό βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα.

  Επιπλέον, κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι, με καθημερινό βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα, οι οδοντόκρεμες που περιέχουν 5% NovaMin αρχίζουν να λειτουργούν μέσα σε 1 εβδομάδα και παρέχουν σημαντικά οφέλη σε μόλις 2 εβδομάδες, (προτεινόμενη περίοδος χρήσης 6 μήνες).

  Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης. Τα ευαίσθητα δόντια μπορεί να είναι ένδειξη ενός υποκείμενου προβλήματος το οποίο χρειάζεται άμεση φροντίδα. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινωθούν, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

 • Όταν σταματήσω να χρησιμοποιώ την οδοντόκρεμα της Sensodyne θα επιστρέψει η ευαισθησία στα δόντια μου;

  Οι κλινικές μελέτες που εξετάζουν την αποτελεσματικότητα των οδοντοκρεμών που περιέχουν νιτρικό κάλιο έδειξαν ότι ο πόνος των ευαίσθητων δοντιών αρχίζει να επιστρέφει όταν σταματήσει η χρήση της οδοντόκρεμας.

  Οι οδοντόκρεμες Sensodyne προορίζονται για καθημερινή χρήση και είναι ειδικά σχεδιασμένες για να βοηθούν στην ανακούφιση της οδοντικής ευαισθησίας, όταν χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες, δύο φορές την ημέρα, σε καθημερινή βάση.

  Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας σχετικά με το πρόβλημα των ευαίσθητων δοντιών, για την καλύτερη καθημερινή στοματική υγιεινή, καθώς και για την ιδανική οδοντόκρεμα για εσάς.

  Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης.Τα ευαίσθητα δόντια μπορεί να είναι ένδειξη ενός υποκείμενου προβλήματος το οποίο χρειάζεται άμεση φροντίδα. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινωθούν, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

   

 • Γιατί τα παιδιά κάτω των 12 ετών πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο πριν τη χρήση οδοντόκρεμας Sensodyne που προβλέπεται για χρήση από άτομα άνω των 12 ετών;

  Η οδοντόκρεμα Sensodyne δεν συνιστάται για χρήση από παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Η ευαισθησία σπάνια αποτελεί πρόβλημα στα παιδιά. Ζητήστε από τον οδοντίατρο του παιδιού σας την κατάλληλη συμβουλή και σύσταση. Επιπλέον, υπάρχει η οδοντόκρεμα Sensodyne ProSmalto για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

 • Οι οδοντόκρεμες της Sensodyne περιέχουν φθόριο;

  Όλες οι οδοντόκρεμες της Sensodyne περιέχουν φθόριο.

 • Οι οδοντόκρεμες της Sensodyne περιέχουν τρικλοζάνη (triclosan);

  Οι οδοντόκρεμες της Sensodyne δεν περιέχουν τρικλοζάνη (triclosan).

 • Διατίθεται η οδοντόκρεμα της Sensodyne σε συσκευασία ταξιδιού;

  Όχι, η οδοντόκρεμα της Sensodyne δεν είναι διαθέσιμη σε συσκευασία ταξιδιού.

 • Μπορώ να χρησιμοποιώ στοματικό διάλυμα αφού βουρτσίσω τα δόντια μου με οδοντόκρεμα Sensodyne;

  Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα μετά τη χρήση οδοντόκρεμας Sensodyne. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για συμβουλές σχετικά με την καλύτερη στοματική υγιεινή, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η Sensodyne προσφέρει στοματικά διαλύματα για καθημερινή χρήση, ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν στην προστασία από την ευαισθησία των δοντιών και επίσης περιέχουν φθόριο που συμβάλλει στην ενίσχυση των δοντιών σας.

 • Ποιος είναι ο Δείκτης Αποτριβής Οδοντίνης (RDA) των οδοντοκρεμών Sensodyne;

  Ο Δείκτης Αποτριβής Οδοντίνης (RDA) αποτελεί ένα ευρέως αποδεκτό μέσο μέτρησης της αποτριβής της οδοντίνης που προκαλεί μια οδοντόκρεμα. Όλες οι οδοντόκρεμες της Sensodyne συμμορφώνονται με τον Αμερικανικό Οδοντιατρικό Σύλλογο (ADA), τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) για την καθημερινή χρήση οδοντοσκευασμάτων.

  Οι οδοντόκρεμες της Sensodyne διαθέτουν Δείκτη Αποτριβής Οδοντίνης από 13 έως 140, κάτι που μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα ανάλογα με τις διαθέσιμες οδοντόκρεμες που υπάρχουν στο εμπόριο. Οι οδοντόκρεμες με Δείκτη Αποτριβής Οδοντίνης μέχρι και 250 θεωρούνται κατάλληλες για καθημερινή χρήση.

 • Οι οδοντόκρεμες Sensodyne με σύνθεση λευκαντικής δράσης, λευκαίνουν τα δόντια και ταυτόχρονα ανακουφίζουν από την ευαισθησία;

  Οι παράγοντες λεύκανσης που χρησιμοποιούνται στις οδοντόκρεμες Sensodyne δεν διαπερνούν, ούτε αποχρωματίζουν τα δόντια και δεν προκαλούν φθορά. Περιέχουν ένα συνδυασμό καθαριστικών και γυαλιστικών συστατικών, τα οποία συνεισφέρουν από κοινού στον βαθύ καθαρισμό των δοντιών και ταυτόχρονα βοηθούν στην αποκατάσταση της φυσικής λευκότητάς τους, με δύο φορές βούρτσισμα την ημέρα. Επιπλέον, οι οδοντόκρεμες Sensodyne περιέχουν εγκεκριμένα ενεργά συστατικά για την αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο της ευαισθησίας των δοντιών.

 • Είναι ασφαλής η οδοντόκρεμα της Sensodyne για να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας οδοντικής λεύκανσης;

  Η οδοντική ευαισθησία αποτελεί μια κοινή αλλά και επίπονη κατάσταση του δοντιού που μπορεί να προκύψει όταν η οδοντίνη εκτίθεται (τυπικά ως αποτέλεσμα της υποχώρησης των ούλων ή της οδοντικής φθοράς).
  Η ευαισθησία που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια και μετά από επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης διαφέρει. Σε αυτήν την περίπτωση, τα συστατικά λεύκανσης που χρησιμοποιούνται θεωρείται ότι διαπερνούν τα δόντια προκαλώντας ευαισθησία.

  Οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι οι οδοντόκρεμες που περιέχουν νιτρικό κάλιο μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία που σχετίζεται με τις επαγγελματικές διαδικασίες λεύκανσης. Σε αυτές τις μελέτες, άτομα που χρησιμοποιούν Sensodyne με νιτρικό κάλιο για δύο εβδομάδες πριν και κατά τη διάρκεια της θεραπείας λεύκανσης, εκδήλωσαν λιγότερη ευαισθησία κατά την αποθεραπεία σε σύγκριση με τα άτομα που χρησιμοποίησαν μια κανονική οδοντόκρεμα φθορίου.

  Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για την ευαισθησία που σχετίζεται με τη λεύκανση αν σκέφτεστε να κάνετε θεραπεία λεύκανσης δοντιών.

 • Σε τι διαφέρει η οδοντόκρεμα Repair & Protect από τις υπόλοιπες οδοντόκρεμες της Sensodyne;

  Η οδοντόκρεμα Sensodyne Repair & Protect λειτουργεί διαφορετικά δεδομένου ότι έχει διαφορετικό ενεργό συστατικό. Το ενεργό συστατικό που χρησιμοποιείται στη Sensodyne Repair & Protect είναι το NovaMin, το οποίο δημιουργεί ένα προστατευτικό και επανορθωτικό κάλυμμα πάνω από τις ευαίσθητες περιοχές του δοντιού. Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα για διαρκή προστασία από την ευαισθησία.  

Οδοντόβουρτσα Sensodyne