Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με την Οδοντική ευαισθησία

 • Τι είναι η οδοντική ευαισθησία;

  Η οδοντινική υπερευαισθησία, ή η ευαισθησία των δοντιών, είναι ένα κοινό οδοντιατρικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει όταν εκτίθεται η οδοντίνη, το εσωτερικό μέρος του δοντιού. Είναι μια κατάσταση που μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου, ως αποτέλεσμα κοινών προβλημάτων, όπως η υποχώρηση των ούλων και η φθορά του σμάλτου. 

  Μάθετε ποια είναι τα αίτια της ευαισθησίας των δοντιών

 • Τι προκαλεί την οδοντική ευαισθησία;

  Η ευαισθησία των δοντιών μπορεί να εμφανιστεί όταν εκτίθεται η μαλακότερη, εσωτερική στρώση του δοντιού, που ονομάζεται οδοντίνη. Η οδοντίνη βρίσκεται κάτω από το σμάλτο και τα ούλα. Χιλιάδες μικροσκοπικά κανάλια οδηγούν από την εκτεθειμένη οδοντίνη προς το κέντρο του δοντιού. Όταν η οδοντίνη εκτίθεται, εξωτερικά ερεθίσματα (όπως ένα κρύο ποτό) μπορεί να διεγείρουν τα νεύρα στο εσωτερικό του δοντιού, με αποτέλεσμα τον χαρακτηριστικό σύντομο, οξύ πόνο της ευαισθησίας των δοντιών. 

  Μάθετε ποιά είναι τα Αίτια της Ευαισθησίας των Δοντιών

 • Πώς μπορώ να προστατεύσω τα δόντια μου από την ευαισθησία;

  Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε. Εκείνος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η ευαισθησία των δοντιών είναι η αιτία του προβλήματός σας και στη συνέχεια να σας συμβουλέψει για το πώς να φροντίσετε τα ευαίσθητα δόντια σας, για παράδειγμα, ποια είναι η καλύτερη τεχνική βουρτσίσματος των δοντιών σας, πόσο συχνά και πότε πρέπει να τα βουρτσίζετε. Επιπλέον, μπορεί να ανακουφίσει τα επώδυνα συμπτώματα της ευαισθησίας των δοντιών αλλάζοντας την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε με κάποια οδοντόκρεμα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη θεραπεία των ευαίσθητων δοντιών, όπως είναι η Sensodyne®

  Δείτε την Καθημερινή Φροντίδα για τα Ευαίσθητα δόντια για περαιτέρω πληροφορίες

 • Τι προκαλεί ερεθισμό στα ευαίσθητα δόντια;

  Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που μπορεί να προκαλέσει έντονο και οξύ πόνο στα άτομα με ευαίσθητα δόντια. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα πιο κοινά ερεθίσματα που προκαλούν ευαισθησία των δοντιών:

  • Κρύες τροφές ή ποτά
  • Ζεστές τροφές ή ποτά
  • Γλυκές τροφές
  • Ξινές τροφές
  • Εισπνοή κρύου αέρα
  • Ὲντονο ή πολύ συχνό βούρτσισμα των δοντιών 

  Δείτε τα Κοινά Ερεθίσματα που Προκαλούν Ευαισθησία στα δόντια για περαιτέρω πληροφορίες.

 • Η οδοντική ευαισθησία αποτελεί ένα κοινό οδοντικό πρόβλημα;

  Ναι. Τα ευαίσθητα δόντια μπορούν να επηρεάσουν 1 στα 3 άτομα, ακόμα και νεαρούς ενήλικες.

 • Είναι η οδοντική ευαισθησία σημάδι ενός μεγαλύτερου οδοντικού προβλήματος;

  Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες που προκαλούν οδοντικό πόνο εκτός από την ευαισθησία των δοντιών. Έτσι, εάν αισθάνεστε οποιονδήποτε πόνο στα δόντια, ειδικά αν ο πόνος επιμένει, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας και να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή. 

  Δείτε Άλλες Αιτίες Ευαισθησίας για περαιτέρω πληροφορίες.

 • Μπορεί το έντονο βούρτσισμα να προκαλέσει ευαισθησία στα δόντια;

  Το υπερβολικά νευρικό ή συχνό βούρτσισμα, σε σχέση με αυτό που προτείνει ο οδοντίατρός σας, μπορεί να συμβάλλει στην υποχώρηση των ούλων και τη φθορά του σμάλτου. Με την πάροδο του χρόνου, η υποχώρηση των ούλων και η απώλεια του σμάλτου μπορεί να οδηγήσουν στην έκθεση της οδοντίνης και την ευαισθησία των δοντιών.

  Δείτε Άλλες Αιτίες Ευαισθησίας για να μάθετε περισσότερα

 • Μπορεί η λεύκανση των δοντιών να προκαλέσει ευαισθησία;

  Στην ενότητα αυτή, η λεύκανση των δοντιών αναφέρεται σε θεραπείες λεύκανσης που πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη ενός εξειδικευμένου οδοντιάτρου. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν λευκαντικούς παράγοντες (υπεροξείδιο), που είναι γνωστό ότι προκαλούν ευαισθησία σε ορισμένους ασθενείς. Δεν είναι το ίδιο με την οδοντινική υπερευαισθησία, η οποία συμβαίνει ως αποτέλεσμα της έκθεσης της οδοντίνης (το πιο μαλακό, εσωτερικό μέρος του δοντιού).
  Αν σκέφτεστε να κάνετε θεραπεία λεύκανσης των δοντιών, μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για την ευαισθησία που σχετίζεται με την λεύκανση.

  Για περισσότερες πληροφορίες πηγαίνετε εδω: Μπορεί η λεύκανση των δοντιών να προκαλέσει ευαισθησία;

Συχνές Ερωτήσεις για την διάβρωση από τα οξέα

 • Τι είναι η διάβρωση από τα οξέα;

  Η φθορά του σμάλτου, που προκαλείται από τα οξέα που περιέχονται στην καθημερινή μας διατροφή, ονομάζεται "διάβρωση του σμάλτου". Η συχνή κατανάλωση όξινων τροφών ημερισίως, μπορεί να θέσει το σμάλτο των δοντιών μας σε κίνδυνο από τη φθορά που προκαλούν τα οξέα. Αν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της διάβρωσης του σμάλτου, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας, ώστε να σας δώσει διατροφικές συμβουλές, να σας υποδείξει τον καλύτερο τρόπο για να καταναλώνετε τις όξινες τροφές και τα ποτά που περιλαμβάνει η σύγχρονη διατροφή και την καλύτερη καθημερινή στοματική υγιεινή για εσάς.

  Για να μάθετε περισσότερα, πηγαίνετε στις Πληροφορίες Προϊόντος ProSmalto

 • Τι προκαλεί τη διάβρωση από τα οξέα;

  Με την πάροδο του χρόνου και την κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών μπορεί να προκληθεί φθορά στο σμάλτο των δοντιών σας. Τέτοιες τροφές είναι οι χυμοί των φρούτων, τα λαχανικά, τα ανθρακούχα ποτά, ο καφές ή το τσάι, το κρασί, οτιδήποτε έχει καυτερή γεύση, η κέτσαπ ή το ντρέσινγκ της σαλάτας κ.α.. Για να προστατέψετε τα δόντια σας από τη διάβρωση του σμάλτου, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας και χρησιμοποιήστε μία οδοντόκρεμα με φθόριο, ειδικά σχεδιασμένη για άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φθοράς από τα οξέα, όπως είναι η οδοντόκρεμα ProSmalto. Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να σας δώσει διατροφικές συμβουλές που συμβάλλουν στην καλύτερη στοματική υγεία και να σας υποδείξει τον καλύτερο τρόπο για να καταναλώνετε τις όξινες τροφές και τα ποτά που περιλαμβάνει η σύγχρονη διατροφή .

  Για να μάθετε περισσότερα, πηγαίνετε στις Πληροφορίες Προϊόντα ProSmalto .

 • Μπορεί η διάβρωση από τα οξέα να προκαλέσει οδοντική ευαισθησία;

  Ναι, η διάβρωση απο τα οξέα μπορεί να συμβάλει στη φθορά του σμάλτου. Το σμάλτο είναι η σκληρή εξωτερική στρώση του δοντιού. Παρά το γεγονός ότι είναι σκληρότερο από οποιαδήποτε άλλη ουσία στον οργανισμό, με την πάροδο του χρόνου μπορεί σταδιακά να φθαρεί και να εκθέσει το στρώμα της οδοντίνης που βρίσκεται από κάτω, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία των δοντιών.

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τις οδοντόκρεμες για την ευαισθησία

Οδοντόβουρτσα Sensodyne