Διαχείριση της Ευαισθησίας

Διαχείριση της Ευαισθησίας

Φροντίδα "Εκτός Μπάνιου"

Το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα με μια οδοντόκρεμα φθορίου ειδικά σχεδιασμένη για την ευαισθησία, όπως οι οδοντόκρεμες Sensodyne, αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη διαχείριση της οδοντικής ευαισθησίας, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη διατήρηση της υγείας των δοντιών και των ούλων. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για τη διαχείριση της ευαισθησίας.

  • Μην παραλείπετε τις επισκέψεις στον οδοντίατροΚλείστε ραντεβού με τον οδοντίατρό σας αν δεν τον έχετε επισκεφτεί τους τελευταίους 6 μήνες.
  • Αποφύγετε το τρίξιμο των δοντιώνΑν γνωρίζετε ότι τρίζετε τα δόντια σας, ή αν αισθάνεστε ενόχληση όταν ξυπνάτε το πρωί, σας συνιστούμε να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας για την κατάλληλη θεραπεία, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας τροφές και ποτά

Με την πάροδο του χρόνου, οι όξινες τροφές και τα ποτά μπορεί να επιφέρουν διάβρωση του σμάλτου και γενικότερη φθορά στα δόντια. Τέτοιες τροφές είναι οι χυμοί των φρούτων και των λαχανικών, τα ανθρακούχα ποτά, ο καφές ή το τσάι, το κρασί, ο,τιδήποτε έχει καυτερή γεύση, η κέτσαπ ή το ντρέσινγκ της σαλάτας κ.α.. Αν τα δόντια σας εμφανίζουν φθορά από τα οξέα των τροφών, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για το πώς να καταναλώνετε όξινες τροφές και ποτά στην καθημερινή σας διατροφή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε οδοντόκρεμα ειδικά σχεδιασμένη για την προστασία των δοντιών κατά της διάβρωσης από τα οξέα, όπως η ProSmalto.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ