Αιτίες Ευαισθησίας

Αιτίες Οδοντικής Ευαισθησίας

Αιτίες Οδοντικής Ευαισθησίας

Υγιεινή Ούλων και Ευαισθησία

Τα υγιή ούλα είναι απαραίτητα για υγιή δόντια. Η υποχώρηση των ούλων είναι μία από τις κύριες αιτίες οδοντικής ευαισθησίας. Το υπερβολικά συχνό ή νευρικό βούρτσισμα των δοντιών, η μακροχρόνια ασθένεια των ούλων (ουλίτιδα ή η περιοδοντική νόσος), καθώς και η γήρανση μπορεί να επιφέρουν υποχώρηση των ούλων. Καθώς τα ούλα υποχωρούν, η οδοντίνη που βρίσκεται από κάτω μπορεί σταδιακά να μείνει εκτεθειμένη.

Υγιεινή Ούλων και Ευαισθησία

Προκαλούν οι Θεραπείες Λεύκανσης Δοντιών ευαισθησία στα δόντια;

Η ευαισθησία που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια και μετά από επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης διαφέρει από την οδοντική ευαισθησία. Η οδοντική ευαισθησία αποτελεί μια κοινή και επίπονη κατάσταση των δοντιών, η οποία προκύπτει όταν η οδοντίνη του δοντιού εκτεθεί (συνήθως ως αποτέλεσμα της υποχώρησης των ούλων ή της φθοράς του σμάλτου). Ωστόσο, στην περίπτωση των θεραπειών λεύκανσης, τα συστατικά λέυκανσης που χρησιμοποιούνται θεωρείται ότι διαπερνούν το δόντι προκαλώντας ευαισθησία.

Οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι οι οδοντόκρεμες που περιέχουν νιτρικό κάλιο μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία που σχετίζεται με τις επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης. Σε αυτές τις μελέτες, άτομα που χρησιμοποίησαν Sensodyne με νιτρικό κάλιο για δύο εβδομάδες πριν και κατά τη διάρκεια της θεραπείας της λεύκανσης εκδήλωσαν λιγότερη ευαισθησία κατά την αποθεραπεία σε σύγκριση με τη χρήση μιας κανονικής οδοντόκρεμας φθορίου.

Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για την ευαισθησία που σχετίζεται με αυτές τις μεθόδους λεύκανσης αν σκέφτεστε να κάνετε θεραπεία λεύκανσης δοντιών.

Προκαλούν οι Θεραπείες Λεύκανσης Δοντιών Ευαισθησία στα δόντια;
Το Online Check Up της Sensodyne

Το Online Check Up της Sensodyne

Νομίζετε ότι μπορεί να έχετε κάποια από τα συμπτώματα των ευαίσθητων δοντιών; Το Online Check Up είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε μερικά από τα τυπικά συμπτώματα. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά και μπορείτε να το ξεκινήσετε αμέσως.

Κάντε το Online Check Up

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ