Αιτίες Ευαισθησίας

Αιτίες Οδοντικής Ευαισθησίας

Αιτίες Οδοντικής Ευαισθησίας

Τι είναι η Φθορά του Σμάλτου;

Το σμάλτο είναι η σκληρή εξωτερική επιφάνεια του δοντιού. Αν και είναι πιο σκληρή από οποιαδήποτε άλλη ουσία του οργανισμού, σταδιακά μπορεί να φθαρεί και να αφήσει εκτεθειμένη την οδοντίνη, πράγμα που οδηγεί στην οδοντική ευαισθησία.

Η φθορά στο σμάλτο του δοντιού μπορεί να προκληθεί από:

Τι είναι η Φθορά του Σμάλτου;

Τρίξιμο Δοντιών

Τρίζετε τα δόντια σας τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια της ημέρας; Αν ναι, μπορεί να φθείρετε το σμάλτο, το οποίο σταδιακά θα αφήσει εκτεθειμένη την οδοντίνη που βρίσκεται από κάτω.

Βούρτσισμα Δοντιών

Αν βουρτσίζετε τα δόντια σας υπερβολικά συχνά ή υπερβολικά έντονα, το σμάλτο του δοντιού σας θα φθαρεί ή θα προκληθεί υποχώρηση των ούλων.

Για να το εμποδίσετε, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας σχετικά με την καλύτερη τεχνική βουρτσίσματος και τη φροντίδα στοματικής υγιεινής και προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσα με μαλακές ή πολύ μαλακές τρίχες, όπως την οδοντόβουρτσα Sensodyne Complete Protection ή τη Sensodyne Repair & Protect.

Διάβρωση από οξέα

Με την πάροδο του χρόνου και την κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών μπορεί να προκληθεί φθορά στο σμάλτο των δοντιών σας, γνωστή και ως διάβρωση του σμάλτου. Τέτοιες τροφές είναι οι χυμοί των φρούτων και των λαχανικών, τα ανθρακούχα ποτά, ο καφές ή το τσάι, το κρασί, ο,τιδήποτε έχει καυτερή γεύση, η κέτσαπ ή το ντρέσινγκ της σαλάτας κ.α.. Ακόμα και μόλις τέσσερις φορές κατανάλωσης όξινων τροφών ημερησίως, μπορεί να θέσουν το σμάλτο μας σε κίνδυνο. Αν αισθάνεστε ότι αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας:

  • Ζητήστε συμβουλές για την καλύτερη τεχνική βουρτσίσματος και φροντίδας στοματικής υγιεινής.
  • Ζητήστε διατροφικές συμβουλές καθώς και το πώς να προστατεύετε τα δόντια σας από την φθορά του σμάλτου, βουρτσίζοντας δύο φορές την ημέρα με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, όπως η ProSmalto.

Συμβουλή: Ο οδοντίατρός σας μπορεί να εντοπίσει τα πρώιμα σημάδια της φθοράς του δοντιού, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε τακτικές επισκέψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ